Je bekijkt nu COMBINE Project

COMBINE Project

  • Leestijd:2 minuten gelezen

Versterking van het gecombineerd vervoer in het Oostzeegebied

Het COMBINE-project heeft tot doel het aandeel van gecombineerd vervoer (CT) in het Oostzeegebied te vergroten om het vervoer efficiƫnter en milieuvriendelijker te maken. Het COMBINE-project wordt geleid door Port of Hamburg Marketing en uitgevoerd samen met 14 partners uit Belgiƫ, Denemarken, Duitsland, Finland, Litouwen, Letland, Polen en Zweden.

https://www.ct4eu.eu

De CT4EU-campagne is gelanceerd door UIRR, de branchevereniging van de intermodale sector in Europa, om de boodschap over te brengen aan de EU, de lidstaten en regionale besluitvormers, economische actoren en het grote publiek dat als het gaat om binnenlands vrachtvervoer over lange afstanden, deur -tot-deur Gecombineerd vervoer is niet alleen een levensvatbaar alternatief voor unimodaal wegvervoer, maar het kan ook een effectieve oplossing zijn voor het koolstofarm maken, verminderen van vervuiling en congestie, evenals het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en het verminderen van de afhankelijkheid van de EU van externe energiebronnen.